Totaal: 1 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

Tijd T/U Team Tegen team
- Thuis MO7-1 HC Helmond MO7-2
September 11 Veldhockey

Dames 1 wint 1e wedstrijd 2e klasse

Na het ongeslagen kampioenschap in de derde klasse vorig seizoen, stond nu de eerste wedstrijd in de tweede klasse op het programma. Best speelde deze wedstrijd uit in Drunen. Hoewel de voorbereiding op deze competitie goed was verlopen, leek er toch enige spanning op het team te zitten.
Best zette meteen druk op de tegenstander, echter wist Drunen regelmatig onder die druk uit te hockeyen. In balbezit waren de bezoekers de bovenliggende partij en creƫerde het team enkele goede kansen. Best kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong door Brigit den Hertog, die een goed opgezette aanval bekwaam afrondde. Er volgden nog enkele mooie kansen en strafcorners, welke helaas onbenut bleven.

In de tweede kreeg Best iets meer grip op de opbouw van Drunen en hierdoor kwam de thuisploeg niet echt meer aan goede aanvallen toe. Halverwege de tweede helft benutte Bibi Zoetmulder met een harde push een strafcorner en was de tweede treffer voor Best een feit. Na dit doelpunt kon Best nog regelmatig gevaarlijk voor de keepster opduiken, maar de bevrijdende derde goal wilde niet vallen. Drunen scoorde 10 minuten voor tijd de aansluitingstreffer uit een strafcorner en een spannende slotfase was het gevolg. De dames kwamen het laatste stuk echter goed door en de eerste overwinning in de tweede klasse was een feit.

Aanstaande zondag spelen de dames hun eerste thuiswedstrijd tegen Berkel-Enschot. Als de inzet en beleving op hetzelfde niveau zijn zoals in deze eerste wedstrijd zit een overwinning er zeker in.